Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor - Cluj

PARTENERI

http://www.clujust.ro/
http://baroul-cluj.ro
http://unbr.ro

TWITTER

  • Citeste despre Anunț pentru stagiarii de an II - ian.2012 - înscrieri la cursurile INPPA 2012: http://t.co/ZIEYgcKY
  • Citeste despre Anunț pentru stagiarii de an I - ian.2012: http://t.co/qvEFJgqz
  • Citeste despre Conferință Noul Cod Civil - organizată de Baroul Cluj și Curtea de Apel Cluj: http://t.co/rMTfY1o2
  • Citeste despre !! Obiecte pierdute !: http://t.co/urT07l2c
  • Citeste despre ! ! ! Anunţ important ! ! !: http://t.co/RObCnP0S
  • Citeste despre Hotărârea nr.147 de validare a dosarelor de înscriere la examenul de admitere în profesia de avoc... http://t.co/7byg66Tm
  • Citeste despre În atenţia stagiarilor de anul I: http://t.co/lCoJwgw
  • Citeste despre Conferinţe pe tema Noului Cod Civil: http://t.co/1HWW9K4
  • Citeste despre în atenţia stagiarilor de anul I: http://bit.ly/mQu4vM
  • Citeste despre av. Marius Harosa: http://bit.ly/kcPucj

Seminar “TENDINȚE ACTUALE ÎN MALPRAXISUL AVOCAȚILOR”, organizator Wolters Kluwer, 6 aprilie 2017, București

În condițiile lipsei unei jurisprudenţe relevante româneşti în acest domeniu, vor fi analizate diferitele forme ale malpraxisului avocatului din perspectiva sistemului de drept american: malpraxisul de litigii, malpraxisul de consultanţă, malpraxisul de raţionament.

Avocații au astfel posibilitatea de a cunoaște aspecte inedite privind malpraxisul în profesia lor și tendințele actuale în domeniu, beneficiind de o abordare nouă, practică, profesionistă.

TEMATICA

· Malpraxisul - o nouă abordare, caracterizare, reglementare
· Condiţiile răspunderii civile a avocatului pentru malpraxis
· Obligaţii de diligenţă/ obligaţii de rezultat
· Contractul de asistenţă juridică
· Asigurarea de răspundere civilă profesională
· Malpraxisul avocatului în sistemul de drept american
- malpraxis de litigii („the suit within a suit”);
- malpraxis de consultanţă
· („failure to discover the applicable law”);
- teoria res ipsa loquitur modificată, o posibilă soluţie
· Jurisprudență relevantă

AGENDA

CÂND: Joi, 6 aprilie 2017
UNDE: București, Sala de cursuri Wolters Kluwer, Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6.
PROGRAM: 14:00 – 18:00
PREȚ: 450 LEI + TVA

OFERTA SPECIALA: PENTRU INSCRIERILE DIN PERIOADA 07-15.03.2017 REDUCERE 25%: 337.5 RON + TVA/PARTICIPANT

În preț sunt incluse următoarele:
· diploma de participare,
· pauză de cafea,
· voucher de 100 lei pentru înscrierea la atelierele practice viitoare Wolters Kluwer România,
· voucher Acces iDrept Expert 30 zile,
· voucher de 450 lei discount pt achizitie LexForce.

*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, voucherul are o valabilitate de 3 luni de la data desfasurarii evenimentului.

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la alice.catrina@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. De asemenea, relocarea pentru un alt eveniment este posibila o singura data, in decursul a trei luni din data desfasurarii evenimentului.

! Inscrierea consta in emiterea unei facturi fiscale, in baza careia puteti achita taxa de participare.
Factura poate fi emisa fie pe persoana fizica, fie pe societate/cabinet/PFA. Pentru emiterea acestei facturi este necesar sa ne comunicati datele complete ale dumneavoastra sau ale societatii/cabinetului/PFA-ului, date de contact si adresa livrarii facturii in original (daca nu corespunde cu adresa sediului social).

BENEFICII

· Cunoști problematica specifică a angajării răspunderii juridice civile ale avocatului pentru fapte de malpraxis față de client.
· Afli care sunt tendințele actuale în domeniul malpraxisului avocaților.
· Interacționezi cu autorul cărții „Malpraxisul” în care abordează acest domeniu dintr-o perspectivă unitară și comună unor „corpuri” profesionale: medici, avocați, notari public, arhitecți, etc.

TRAINER

Dan Cimpoeru este avocat pledant și cadru universitar la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București. Este doctor în drept din anul 2009 cu teza intitulată „Actele jurisdicţionale ale Curţii Constituţionale”. A scris 5 cărți și peste 20 de articole și studii științifice publicate în reviste ştiinţifice cu prestigiu recunoscut în domeniul ştiinţelor juridice sau în volume ale unor conferinţe științifice naționale și internaționale. Se remarcă cartea „Malpraxisul”, publicată în 2013, în care autorul exprimă o viziune proprie asupra acestui fenomen juridic, pornind de la observația de principiu că, în prezent, noțiunea de „malpraxis” nu mai este folosită exclusiv doar cu referire specială la domeniul medical ci și la alte categorii de profesii (avocat, notar public, auditor etc.), astfel că există malpraxis atât timp membrii unui corp profesional nu respectă regulile de conduită obligatorii impuse de acel corp. De asemenea, monografia „Dreptul internetului”, publicată în anul 2012, a obținut premiul „Iordan Gruia” din partea Uniunii Juriștilor din România.

EVENIMENTE VIITOARE:

OFERTE SPECIALE:
· Seminar “Transferul titlurilor de participare” - 22 martie 2017, Bucuresti - 450 ron + TVA - OFERTA SPECIALA 3 - 15 MARTIE: REDUCERE 100 RON DACA SE FACE INSCRIERE SI LA SEMINARUL “MAJORAREA SI REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL” 26 APRILIE SAU 7- 15 MARTIE: 25% reducere (337.5 RON + TVA)
· Conferinta “5 ani de Cod Civil. Teme controversate. Perspective” – 23 martie 2017, Bucuresti - 500 ron + TVA – OFERTA SPECIALA 6 – 15 MARTIE: 25% reducere (375 RON + TVA)
· Seminar “Noutatile in domeniul TVA. Aplicabile de la 1 ianuarie 2017” - 30 martie 2017, Bucuresti - 450 ron + TVA – OFERTA SPECIALA 7 - 15 MARTIE: 25% reducere (337.5 RON + TVA)

EARLY BOOKING:
· Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii - 4 aprilie 2017, Bucuresti – EARLY BOOKING (pana la 15 martie) – 450 lei TVA inclus/participant; LATE BOOKING (din 16 martie) – 600 lei TVA inclus/participant; Membrii U.N.E.L.M. – 300 lei TVA inclus/participant; Pentru 2 participanți din aceeași organizație – 500 lei TVA inclus/participant; Pentru 3 sau mai mulți participanți din aceeași organizație – 450 lei TVA inclus/participant
· Conferinta Internationala ”Contractele de credit pentru bunuri imobile” – 7 aprilie 2017, Bucuresti - EARLY BOOKING (până la 23 martie)– 450 ron + TVA; LATE BOOKING (din 24 martie) - 550 ron + TVA
· Seminarul „Exceptiile procesuale in dreptul privat. Distinctii fata de exceptiile substantiale (Aparari de fond) – 28 aprilie 2017, Bucuresti -EARLY BOOKING (până la 23 martie) – 350 ron + TVA; LATE BOOKING (din 24 martie) - 450 ron + TVA

ALTE EVENIMENTE:
· Conferinta Nationala de Drept Societar - 29 martie 2017, Bucuresti - 500 ron + TVA
· Seminar “Redactarea contractelor internationale” - 12 mai 2017, Bucuresti - 450 ron + TVA
· Seminar “Auditul de cod sursa. Provocari IP cand faci business online“- 23 martie 2017 Bucuresti – 350 ron + TVA
· Seminar “Majorarea si reducerea capitalului social” - 26 aprilie 2017, Bucuresti - 550 ron + TVA